Zoek een ondernemer uit Wuustwezel

Oxfam Wereldwinkel

Onze missie:

Oxfam-Wereldwinkels is een democratische vrijwilligersbeweging die door haar strijd voor een rechtvaardige wereldhandel opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven.

Wil jij meebouwen aan een eerlijkere wereld? Het leven verbeteren van de mensen die ons voedsel produceren? Rechtvaardiger en duurzaam consumeren? Dan ben je bij Oxfam-Wereldwinkels aan het juiste adres!

Een rechtvaardige wereld zonder armoede

Er schort iets aan de manier waarop handel werkt. Miljoenen mensen die ons voedsel produceren leven in armoede en werken in onaanvaardbare omstandigheden, ondanks de miljardenwinsten in de voedingsindustrie. Bovendien staan tussen de miljoenen producenten en de miljarden consumenten steeds minder bedrijven.

Daarom werkt Oxfam-Wereldwinkels aan een structureel eerlijke wereldhandel. Want handel is een krachtige hefboom voor duurzame ontwikkeling.

Systeemveranderaar, tot alle handel eerlijk is

Eerlijke handel mag geen ‘optie’ zijn. Oxfam-Wereldwinkels bouwt aan een structureel eerlijke wereldhandel. Niet enkel via de verkoop van producten, maar ook via lobbywerk, acties, vormingen…
Om een beter leven te kunnen opbouwen, moeten producenten een eerlijke kans krijgen om hun producten aan de man te brengen. Oxfam-Wereldwinkels toont dat dat kán. En zeg nu zelf, welke ‘winkel’ doet ons dat na?

Door onze producten te kopen of je in te zetten als vrijwilliger ondersteun je producenten overal in de wereld. Maar je doet méér dan dat:

  • Je laat je stem horen voor een fundamenteel ander handelsmodel.
  • Je kiest voor ethische kwaliteit en een organisatie die de lat steeds hoger legt.